About

Roy van der Linden – Bags and Accessories

Sinds 2016

 

Over Roy van der Linden (1988)

Zijn liefde voor lederwaren ontstond tijdens zijn studie aan het Amsterdam Fashion Insititute (AMFI). Van der Linden liep stage bij modeontwerper Claes Iversen en studeerde af in 2016.

In datzelfde jaar startte hij Roy van der Linden – Bags and Accessories.

Roy van der Linden is een modern-klassiek ontwerper gespecialiseerd in luxueuze, handgemaakte damestassen en accessoires. Zijn ontwerpen zijn iconisch en tijdloos.

Van der Linden maakt handmade luxury: producten van een hoogwaardige kwaliteit met oog voor detail. De collectie bestaat uit een aantal key-items die naar wens in diverse kleuren en materialen uitgevoerd kunnen worden en naar smaak te customizen zijn. Van der Linden heeft in Hilversum zijn atelier dat op afspraak te bezoeken is.

 

Design, productie & materiaal

De lederwaren worden ontworpen en handmatig geproduceerd in het atelier. Elk product is uniek en made-to-order; de winkelvoorraad is bescheiden om zo duurzaam en efficiënt mogelijk en zonder verspilling te werken.

Er wordt enkel gewerkt met leveranciers binnen Europa om Europese ethische en milieustandaarden te garanderen. Het leer wordt geleverd door vooraanstaande Franse en Italiaanse looierijen/leveranciers die tevens leveren aan exclusieve, grote merken. Ook de gebruikte hardware is van hoogstaande kwaliteit. Door te werken met alleen de beste materialen hebben de producten een lange levensduur en een luxueus handgevoel en uiterlijk.

De meeste producten worden zo ontworpen dat hard ware (indien nodig) eenvoudig vervangen kan worden voor een duurzame en maximale levensduur. We werken met schitterend kalfsleer, geitenleer, suede, krokodillenleer, alligator, python  en andere bijzondere leersoorten. Daarnaast maken wij ook gebruik van leersoorten die voorzien zijn van het Duitse duurzaamheidcertificaat Blauer Engel dat een lage voetafdruk garandeert.

 

Op maat voor u

Bij Roy van der Linden – Bags and Accessories staat ambacht hoog in het vaandel. Door zijn werkwijze is het mogelijk tassen en accessoires volledig naar uw wens aan te passen, samen te stellen of volledig te ontwikkelen. Een custom made tas ook een ideaal geschenk als luxe verjaardagscadeau of als uniek aandenken van een memorabele bruiloft. Indien u aanpassingen wilt doen aan een bestaand product, kunt u dit het beste (op afspraak) bespreken in het atelier. Ook voor bedrijven – denk aan zakelijke relatiegeschenken en voor klanten en/of medewerkers – kunnen op maat producten worden ontwikkeld. De levertijd is in overleg, afhankelijk van de complexiteit, oplage en het ontwerp.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via het contactformulier of kom langs in het atelier.