About

Roy van der Linden – Bags and Accessories

Sinds 2016

 

Over Roy van der Linden (1988)

Zijn liefde voor lederwaren ontstond tijdens zijn studie aan het Amsterdam Fashion Insititute (AMFI). Van der Linden liep stage bij modeontwerper Claes Iversen en studeerde af in 2016.

In datzelfde jaar startte hij Roy van der Linden – Bags and Accessories.

Roy van der Linden is een modern-klassiek ontwerper gespecialiseerd in exclusieve, handgemaakte damestassen en accessoires. Zijn ontwerpen zijn iconisch en tijdloos.

Van der Linden maakt smart luxury: producten van een hoogwaardige kwaliteit tegen een eerlijke prijs. De collectie bestaat uit een aantal key-items die naar wens in diverse kleuren en materialen uitgevoerd kunnen worden en naar smaak te customizen zijn. Van der Linden heeft in Hilversum zijn atelier dat op afspraak te bezoeken is.

 

Design, productie & materiaal

De lederwaren worden ontworpen en geproduceerd in het atelier. Elk product is uniek en made-to-order; de voorraad is bescheiden om zo duurzaam en efficiënt mogelijk en zonder verspilling te werken.

Er wordt enkel gewerkt met leveranciers binnen Europa om Europese ethische en milieustandaarden te garanderen. Het leer wordt geleverd door vooraanstaande Franse en Italiaanse looierijen/leveranciers die tevens leveren aan exclusieve, grote merken. Ook de gebruikte hardware is van hoogstaande kwaliteit. Door te werken met alleen de beste materialen hebben de producten een lange levensduur en een luxueus handgevoel en uiterlijk.

De producten worden zo ontworpen dat hard ware (indien nodig) eenvoudig vervangen kan worden voor een duurzame en maximale levensduur. Daarnaast maken wij ook gebruik van duurzame leersoorten die voorzien zijn van het Duitse duurzaamheidcertificaat Blauer Engel dat een lage voetafdruk garandeert.

 

Op maat voor u

Bij Roy van der Linden – Bags and Accessories staat ambacht hoog in het vaandel. Door zijn werkwijze is het mogelijk tassen en accessoires volledig naar uw wens samen te stellen of te ontwikkelen. Ook voor bedrijven – denk aan zakelijke relatiegeschenken en voor medewerkers – kunnen tailor-made producten worden ontwikkeld. De levertijd is in overleg, afhankelijk van de complexiteit, oplage en het ontwerp.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via het contactformulier of kom langs in het atelier.

 

Reparatie van tassen

Hoewel Roy zijn focus richt op het ontwikkelen en produceren van eigen ontwerpen, is het ook mogelijk om tassen voor reparatie bij hem te brengen. Hij heeft ervaring met het repareren van designertassen van o.a. Louis Vuitton, Gucci, Bulgari, Natan en Mulberry. Uiteraard bent u ook voor andere designertassen van harte welkom.