About

Roy van der Linden – Bags and Accessories

Sinds 2016

 

Over Roy van der Linden (1988)

Zijn liefde voor lederwaren ontstond tijdens zijn studie aan het Amsterdam Fashion Insititute (AMFI). Van der Linden liep stage bij modeontwerper Claes Iversen en studeerde af in 2016.

In datzelfde jaar startte hij Roy van der Linden – Bags and Accessories.

Roy van der Linden is een modern-klassiek ontwerper die gespecialiseerd is in exclusieve, handgemaakte damestassen en accessoires. Zijn ontwerpen zijn iconisch en tijdloos.

Van der Linden maakt affordable luxury: producten van een hoogwaardige kwaliteit tegen een eerlijke prijs. De collectie bestaat uit een aantal key-items die naar wens in diverse kleuren en materialen uitgevoerd kunnen worden en naar smaak te customizen zijn. Van der Linden heeft in Hilversum zijn atelier dat op afspraak te bezoeken is.

 

Design, productie & materiaal

De lederwaren worden ontworpen en geproduceerd in het atelier. Elk product is uniek. Producten zijn made-to-order; de voorraad is bescheiden om zo duurzaam en efficiënt mogelijk en zonder verspilling te werken.

Er wordt alleen gewerkt met leveranciers binnen Europa om EU-ethische en milieustandaarden te garanderen. Het leer wordt geleverd door vooraanstaande Franse en Italiaanse looierijen/leveranciers die ook leveren aan zeer exclusieve grote merken. Door te werken met alleen de beste materialen hebben de producten een lange levensduur en een uitstekend handgevoel en uiterlijk.