Materialen en onderhoud

INFORMATIE OVER DE LEERSOORTEN

Taurillon

Dit luxueuze stierkalfsleer is gemaakt door een toonaangevende looierij in Zuid-Frankrijk. De stierkalf heeft een schitterende volle nerf. Dit zorgt voor reliëf en een rijke, natuurlijke uitstraling. Het leer heeft een uitgesproken krachtig en klassiek uiterlijk. De afwerking van de huiden is consistent, elegant en met een zijdeachtige touch (matglanzend), ook gezien bij onder andere Louis Vuitton, Cartier, Delvaux en Camille Fournet.

Chèvre

Dit prachtige geitenleer wordt vervaardigd in Zuid-Frankrijk. De looierij produceert een van de beste geitenledersoorten ter wereld en is daarom zeer geliefd bij beroemde, exclusieve tassenmerken, zoals Hermès. Het leer heeft de hoogste gradering en wordt met de hand vervaardigd. Het heeft een glad, zacht en soepel uiterlijk met een prachtige fijne nerfstructuur dat zorgt voor een subtiele diepte en herkenbaar karakter.

Metallic finish

De metallic finish is delicaat. Afhankelijk van het gebruik kan de kleurintensiteit afnemen. Let daarom op met donkergekleurde kleding en/of vochtige omstandigheden.

Suède

Dit prachtige Italiaanse splitsuède is stevig en voelt fluweelachtig aan. Het wordt geproduceerd door een van de vooraanstaande Italiaanse looierijen. Het materiaal heeft een zachte, vezelachtige structuur en is delicaat. Door gebruik kan de lichte kleur van het suède donkerder worden of enigszins verkleuren. Donkere of gekleurde stoffen kunnen kleur afgeven op het suède. Om het materiaal zo lang mogelijk in de originele conditie te houden, raden wij aan een speciaal daarvoor ontwikkeld beschermingsmiddel te gebruiken (zoals een spray). Vermijdt daarnaast contact met vet, andere vlekkende (vloei)stoffen en water. Als de tas toch nat is geworden, laat hem dan altijd goed en op natuurlijke wijze drogen. Plaats de tas niet naast of bij een hittebron. Vermijd ook extreme warmte en direct zonlicht.

ONDERHOUD EN VERZORGING

Dagelijks gebruik

Leer is een ademend en rekbaar natuurproduct. Elke huid heeft dan ook zijn eigen unieke karakteristieken die zich kunnen uitten in rimpels, poriën, kreuken, verkleuringen en uiteenlopende vormen/maten van de nerf. Dit benadrukt de rijkheid en natuurlijke oorsprong van het materiaal. Door gebruik kan het leer veranderen. Het wordt zachter, soepeler en kan verkleuren.

Intensief gebruik kan de vorm, functie en uiterlijk van de tas beïnvloeden. Plaats geen overgewicht of niet-passende objecten in de tas om de vorm te behouden. Pas op voor wrijving. Hierdoor kan leer afgeven op kleding of vice versa (zowel in droge als vochtige (weers)omstandigheden). Let extra op met jeans, ruw en donkergekleurd textiel.

Door zorgzaam en liefdevol met uw product om te gaan wordt het op den duur alleen maar mooier.

Onze tassen en accessoires worden met de grootste zorg, aandacht en van de beste materialen gemaakt. Het product zal zich dan ook langzaam gaan vormen naar het gebruik.

Wanneer u uw producten zorgvuldig gebruikt, behandelt en opbergt, heeft u jarenlang draagplezier.

 

ONDERHOUD EN VERZORGING

Dagelijks gebruik

Leer is een ademend en rekbaar natuurproduct. Elke huid heeft dan ook zijn eigen unieke karakteristieken zoals rimpels, poriën, kreuken, verkleuringen en uiteenlopende vormen/maten van de nerf. Dit benadrukt de rijkheid en natuurlijke oorsprong van het materiaal. Door gebruik kan het leer veranderen. Het wordt zachter, soepeler en kan verkleuren.

Intensief gebruik kan de vorm, functie en uiterlijk van de tas beïnvloeden. Plaats geen overgewicht of niet-passende objecten in de tas om de vorm te behouden. Pas op voor wrijving. Hierdoor kan leer afgeven op kleding of vice versa. Dit geldt zowel in droge als in vochtige (weers)omstandigheden. Let extra op met jeans, ruw en donkergekleurd textiel.

Onze tassen en accessoires worden met de grootste zorg, aandacht en van de beste materialen gemaakt. Door zorgzaam en liefdevol met uw product om te gaan wordt het op den duur alleen maar mooier. Het product zal zich langzaam gaan vormen naar het gebruik. Wanneer u uw producten zorgvuldig gebruikt, behandelt en opbergt, geniet u van jarenlang draagplezier.

 

ONDERHOUD EN VERZORGING PER LEERSOORT

De basis

Verwijder regelmatig stof met een zachte kledingborstel, een licht vochtige en schone pluisvrije doek of voorzichtig met een zachte en schone borstelkop van een stofzuigerkop. Laat vervolgens goed en op natuurlijke wijze drogen. Plaats uw lederen product niet in de buurt van een hittebron. Ook dit kan schade toebrengen aan het leer. Voorkom (langdurige/overmatige) blootstelling aan zonlicht. Leer kan hierdoor uitdrogen, verbleken en/of verkleuren. Indien het leer en/of suède door water nat is geworden, laat uw product ook dan goed drogen. Het product kan hierna steviger en stugger aanvoelen.

Belangrijk bij de behandeling van vlekken: handel in altijd zo snel mogelijk!

 

Taurillon reinigen

Olie/vetvlekken: Was voorzichtig met water en een klein beetje milde zeep. Is dit niet afdoende? Gebruik dan een ontvettingsmiddel. Let op: test dit middel eerst altijd op een kleine, onopvallende plek om te zien of de kleurechtheid in stand blijft. 

Overige vlekken: Verwijder de vlek door in één keer met een schone en pluisvrije, vochtige doek (lauwwarm water) over de gehele leeroppervlakte te wrijven. Is dit niet afdoende? Gebruik dan een beetje milde zeep of een drupje babyshampoo. Wrijf voorzichtig.

 

Speciale reiniging

Alcohol, likeur, wijn, cola, soda, koffie: Dep met keukenpapier. Helpt dit niet? Wrijf het leer voorzichtig schoon met een licht vochtige en schone pluisvrije doek met milde zeep.

Ballpoint, chocolade, olie: Voorzichtig wassen met een schone doek met warm water en milde zeep.

Overige inkt: Dep met keukenpapier, liefst met ‘Terre de Sommières’ (kleipoeder).

Kauwgom: Laat kauwgom eerst uitharden door ijsblokjes in een waterdicht plastic zakje te doen en over de kauwgom te wrijven tot die hard is. Verwijder vervolgens voorzichtig de kauwgom. Blijven er kleine stukjes achter, wrijf die er dan voorzichtig af met een schone zeemleren doek.

 

Na het reinigen

Na het reinigen voorzichtig met lauw tot warm water afspoelen en drogen met warme lucht (let wel op de temperatuur, de lucht mag niet heet zijn). Let op dat het suède aan de binnenzijde niet nat wordt. Er bestaat een kleine kans dat de kleur van het leer doortrekt naar het suède. Zowel vocht als warmte maakt leer en suède slapper en flexibeler. Tijdens het drogen kunt u het product voorzichtig in het originele model vormen. Plaats nooit kranten of gekleurd papier in een vochtige tas; de inkt kan afgeven.

 

Leerstomerij

Indien u uw product laat reinigen bij een leerstomerij kan dit effect hebben op de kleur van het leer en/of suède. Wij kunnen niet garant staan voor de uitwerking op onze producten door het reinigen of stomen door derden.

 

Onderhoud Taurillon

Voordat u het product gaat dragen, raden wij aan het suède en het leer te behandelen met de daarvoor ontwikkelde beschermende en voedende sprays. Ook is het raadzaam om met enige regelmaat het leer in te wrijven met was of kleurloze schoenpoets, verkrijgbaar in de webshop en/of bij uw lokale schoenmaker of schoenenwinkel. Hierdoor kan de kleur (tijdelijk) wat donkerder worden, of wat meer gaan glanzen.

 

Onderhoud Chèvre

Dit geitenleer hoeft niet behandeld te worden voor het gedragen kan worden. Gebruik geen oplosmiddelen, alcoholhouden (vloei)stoffen, wax of schoenpoets voor reiniging van het leer. Reinig geitenleer met een licht vochtige, zachte en schone pluisvrij katoenen doek, een wattenschijf of tissue. Wrijf voorzichtig (nooit met drukkracht) om beschadigingen te voorkomen.

 

Onderhoud suède

Verwijder regelmatig stof met een zachte kledingborstel of voorzichtig met een zachte en schone borstelkop van een stofzuiger. Vermijd contact met vlekkende (vloei)stoffen, vet, vuil en water. Mocht uw product toch nat zijn geworden door bijvoorbeeld regen, dan kunnen er vlekken ontstaan. Laat deze dan op natuurlijke wijze drogen op een droge schone pluisvrije doek op (gematigde) kamertemperatuur. Leg de tas nooit in de buurt van een hittebron, zoals de verwarming of in direct zonlicht.

Eventuele oneffenheden kunnen (deels) worden gecorrigeerd met een suèdeborstel of suèdegum. Let op: wrijf zachtjes en probeer het altijd eerst op een onopvallend stukje van het suède uit. Mogelijk kan de suèdeborstel het uiterlijk van de vezelstructuur een ongewenst uiterlijk geven. Raadpleeg indien nodig een schoenspecialist.

Opbergen

Om uw tas in de beste conditie te houden, is het van belang deze rust te geven. Berg de tas altijd op in de meegeleverde stoffen tas en het vloeipapier om eventueel vocht op te nemen. Berg de tas op in een droge en donkere omgeving. Plaats vloeipapier en luchtkussens in de tas om het model van de tas in stand te houden.

Gebruik geen antivochtzakjes. Hierdoor kan het leer uitdrogen.